5 voordelen van het werken via detachering

23-11-2022

Als detacheringsbureau brengen we hoogopgeleide engineers in contact met technische bedrijven. Ik ga graag met mensen in gesprek over wat zij echt leuk vinden, waar zij bevlogen aan willen werken en waar zij op termijn naar toe willen groeien. Bij een intake praten we uiteraard over de benodigde vaardigheden, maar meer nog hebben we het over iemands persoonlijkheid en ambitie. Bij een opdrachtgever voor een detachering met uitzicht op een vast dienstverband gaat het niet alleen om harde criteria. Dan gaat het ook om hoe iemand is en wat iemand wil.

Onze doelstelling is niet voor niets: de juiste engineer in de juiste rol. Wanneer een engineer bloeit in de nieuwe baan, plukken zowel werknemer als werkgever daar de vruchten van. Maar waarom zou je als engineer kiezen voor detachering? Ik zet vijf voordelen voor je op een rij.

1. Je hebt een hogere kans op een goede match

Als je ergens solliciteert, weet je vaak niet hoe het precies reilt en zeilt bij een bedrijf. Hoe gaan mensen met elkaar om? Formeel of informeel? En wat past bij mij? Bij een detacheringsbureau weten ze veel over de bedrijven waarmee ze zaken doen. Dat maakt het minder abstract voor jou als kandidaat. Op papier kan een functie mooi lijken, maar het werk en het bedrijf kan toch niet passen bij jou en jouw wensen. Bij detachering is de slagingskans op een goede match hoger. En ook de kans dat je via detachering aan jouw ideale baan komt, is groter.

Wij kennen de bedrijven waarmee we werken. Onze opdrachtgevers weten dat ik met een goede kandidaat kom. En wat goed is, gaat soms verder dan een goed cv. Een cv komt niet altijd overeen met de vraag van een bedrijf. Ik kan echter zien dat iemand toch geschikt is voor de functie en het bedrijf. Als ze met elkaar gaan praten, blijkt het vaak een goede match. En een goede match is belangrijk, want je gaat voor langere tijd met elkaar in zee.

bouwen innovatie

2. Je ontdekt wat je echt wil en belangrijk vindt

Voordat we iemand voorstellen, hebben we eerst een uitgebreid gesprek over de functie en een voorbereiding op het gesprek bij de opdrachtgever. Persoonlijk contact is heel belangrijk als je de juiste engineer in de juiste rol wil zetten. Het kan zijn dat je bij ons komt en nog niet precies weet wat je wens of ambitie is. De gesprekken voor de detachering kunnen je dan helpen om dit helder te krijgen. Zo’n spiegel kan handig zijn, vooral voor starters.

3. Je krijgt persoonlijke begeleiding buiten het bedrijf

Als gedetacheerde krijg je een jaarcontract bij de detacheringsorganisatie. In dat jaar heb je geregeld coachingsgesprekken, gemiddeld eens per twee maanden. Is vaker wenselijk, dan kan dat meestal ook. Zo’n gesprek kan prettig zijn, omdat het buiten het bedrijf is. Naast de coachingsgesprekken zijn er ook informele borrels met andere gedetacheerden. Het is leuk om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. En tot slot: mocht het onverhoopt toch niet werken, dan zijn we een vangnet. Binnen afzienbare tijd vinden we een nieuwe plek voor je.

samenwerken op kantoor

4. Je bent eerder op de hoogte van interessante vacatures

Vacatures komen bij ons niet alleen via de voordeur binnen, maar ook via de achterdeur. We hebben vaak rechtstreeks contact met een manager en horen het als eerste als er ergens een interessante functie vrijkomt. Het kan zijn dat de vacature dan nog niet extern bekend is. Ook kan het voorkomen dat een bedrijf latent talent zoekt. Ook daarvan zijn wij als eerste op de hoogte.

5. Je werkt volgens de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf

In de detachering nemen we de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waar je werkzaam bent volledig over. Dus als je start bij bedrijf A, dan krijg je alles exact zoals zij dat bieden. Denk aan het salaris, de vakantie- en adv-dagen, reiskostenvergoeding en overige extra’s.

Overtuigd van werken via detachering? Neem dan vooral contact op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Ik hoor graag wie je bent en wat je zoekt.

ROBERT KRIJGSMAN

CONSULTANT / CO-OWNER

 

is consultant en mede-eigenaar bij KERN Engineers. Hij heeft een diploma HTS Werktuigbouwkunde, maar leerde al snel de beginselen van het bemiddelingsvak. Inmiddels is hij ruim 25 jaar werkzaam in de branche.

‘Het realiseren van een goede match tussen engineer en opdrachtgever geeft mij veel voldoening. Natuurlijk zijn technische vaardigheden belangrijk, maar ik weet dat de persoonlijkheid en ambitie van zowel mensen als bedrijven de basis vormen voor een succesvolle samenwerking. Hier loop ik warm voor. Ik vind het leuk om jonge mensen te begeleiden en te achterhalen wat zij zoeken en wat hun motivatie is.’

Op zoek naar een baan in de technische sector?