Succesverhalen ~ Het verhaal van Leo

“Een goede detacheerder stelt jou voor in rollen bij bedrijven die bij je passen”

Leo is 29 jaar en is via KERN Engineers bij een ingenieursbureau terecht gekomen. Hier werkt hij nu als design engineer. Ook zijn vorige baan vond hij via een detacheringsbureau. Leo vertelt hierover in een interview:

“Ik merk een groot verschil tussen deze twee detacheringsbureaus. Bij KERN engineers werd er echt geluisterd naar mijn wensen voor een nieuwe functie; daar werd echt rekening mee gehouden.”

KERN geeft je een zetje in de goede richting

Toen Leo op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, wist hij nog niet precies wat voor soort baan hij precies zocht. Leo was afgestudeerd in industrieel product ontwerpen en solliciteerde vooral bij vacatures die aansloten bij zijn studierichting. Hij solliciteerde bij KERN Engineers als design engineer. Na een aantal gesprekken met Robert Krijgsman, werd hem een vacature voorgeschoteld als Design engineer. Volgens Leo leek deze vacature toen meer gericht op afstudeerders civiele techniek. Nu Leo is gestart werkt hij samen met collega’s van diverse afstudeerrichtingen. Van Aerospace Engineering tot industrieel productontwerp; er is een grote diversiteit te vinden. Leo verteld hierover:

“Door het sollicitatieproces bij KERN Engineers merkte ik ook wel echt dat ik mij soms iets te veel zorgen heb gemaakt om dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn. KERN Engineers heeft mij een zetje gegeven in de juiste richting; ik begon meer te denken aan “ik kan het wel”. In plaats van dat ik al van te voren dacht: “Oh, ik voldoe niet aan de eisen van de vacature dus ik ga het niet eens proberen.”

Tijdens de gesprekken met Robert Krijgsman gaf Leo aan dat hij het interessant vond om bezig te zijn met duurzaamheid. Hij wilde graag het idee hebben dat wat hij doet ook een impact maakt. In zijn huidige functie is hij onder andere bezig met de verduurzaming van de spoorwegen in Nederland. Ook was Leo op zoek naar een baan met meer diepgang; ook dit vindt Leo terug in zijn huidige baan.

“Ik kreeg écht het idee dat ze specifieke werkgevers zochten die bij mij en mijn ambitie passen.”

Waarom kiezen voor detachering?

Wil je weten waarom een detacheringsbureau goed voor jou is? Robert Krijgsman heeft een blog geschreven over de 5 voordelen van werk zoeken via een detacheringsbureau. Robert benoemd onder andere de voordelen: je heb een hogere kans op een goede match en je ontdekt wat je echt belangrijk vind. Leo heeft, zoals eerder benoemd, al vaker ervaringen gehad met detacheringbureaus. Hij kan daarom goed meepraten over de voordelen van het zoeken naar werk via een detacheerder. Via een detacheerder heb je, volgens Leo, wat directere contacten met een werkgever. Een goede detacheerder heeft een vertrouwensband met de manager van de afdeling. Hierdoor kan er snel
geschakeld worden met een hogere kans op die mooie rol die jij wilt. Ook ontdek je wat je echt wil en belangrijk vindt.

“Laten we eerlijk zijn, niet iedereen weet wat die wil. Daar kan je uiteindelijk ook wat beter achter komen via een gesprek met een goede detacheerder.”

Wat betekent dit voor jou?

Toen we Leo vroegen wat voor tips hij zou willen meegeven aan andere werkzoekenden, vertelde hij twee dingen. Hij benadrukte ten eerste dat het erg belangrijk is dat je erachter komt wat je zoekt in een functie. Wat vind je interessant? En ben je op zoek naar doorgroei mogelijkheden of zoek je alleen een goed salaris?” Als een werkzoekende zichzelf dit soort dingen afvraagt, kan hij/zij volgens Leo, ook veel specifieker op zoek naar een potentiële werkgever. Daarnaast vertelt hij dat vacature vereisten vaak niet zwart op wit staan. Als mensen verwachten dat ze niet bij een vacature passen dan sturen ze geen mailtje. Maar uiteindelijk is dit zonde.

“Heel vaak weet naast de werkzoekende ook de werkgever niet goed wat hij/zij precies zoekt. Probeer het gewoon. Als je wordt uitgenodigd dan kan je jezelf en jouw kennis laten zien om jouw potentiële werkgever te overtuigen”.

Kan jij je vinden in het verhaal van Leo, en heb jij ook een zetje nodig in de goede richting? Neem dan contact met ons op of solliciteer op een van onze vacatures. Wij luisteren graag naar wat jij zoekt tijdens een kennismakingsgesprek.