Vandaag zijn we begonnen!

05-03-2021

Vandaag zijn we dan officieel begonnen met Kern Engineers. En we hebben er zin in. Zin om met engineers om tafel te gaan en te bespreken wat ze zoeken in hun nieuwe baan. Zin om met bedrijven om tafel te gaan en ze te helpen met het vinden van de juiste engineer.

Dit is ons blog en hier plaatsen we artikelen, interviews en nog meer content waarvan wij denken dat het de moeite waard is voor iedereen die ook maar iets met engineering te maken heeft. Gewoon: leuke verhalen van mensen die iets te melden hebben. Vandaag bijten wij zelf het spits af met een inzicht dat we hebben opgedaan in de afgelopen maanden, toen we bezig waren dit bedrijf van de grond te krijgen.

Waarom je als startend bedrijf een kerninzicht nodig hebt

Als je een bedrijf start, zoals wij zojuist hebben gedaan, dan vliegen de termen je om de oren. Leading principle, letter of conduct, normen en waarden…allemaal namen voor ‘met elkaar de regels bepalen’. En die regels bepalen niet alleen hoe wij als collega’s met elkaar omgaan en hoe we elkaar feedback geven. Die regels zeggen ook iets over wat we naar onze klanten en partners uitstralen, en bepalen hoe wij onze dienstverlening vormgeven.

Na veel praten en bijna net zoveel zeggen, hadden we witte rook op het kantoor van Kern Engineers. Ons leidend principe wordt: “de juiste engineer in de juiste rol.”

Dit principe dwingt ons om op alle facetten die met bemiddeling te maken hebben, goed, nauwkeurig en transparant uit te voeren. We zullen goed moeten weten wat een engineer zoekt. En we zullen net zo goed moeten weten waar een werkgever naar op zoek is. Het dwingt ons ook tot transparantie en het nakomen van onze afspraken, want bij het vinden van ‘de juiste’ helpt alleen eerlijkheid en openheid ons verder.

Onze Kern-taak is dan ook dat we iedereen met een technische achtergrond helpen aan een leuke baan, en elke opdrachtgever aan een goede engineer. En intern betekent dit dat iedereen ongeacht functie of positie met ideeën mag en moet komen, en vooral lol heeft in zijn werk. Juist!