Ingenieurs blinken uit als projectmanagers

03-02-2023

Ingenieurs zijn vaak heel geschikt voor een managementfunctie. Ik kan het weten, want na mijn technische opleiding ben ik zelf zo’n tien jaar projectmanager geweest. Waarom mensen met een achtergrond in techniek uitstekende projectmanagers zijn, heeft verschillende redenen. Ik licht het graag toe.

Aansturen op inhoud

Om te beginnen is het altijd prettig als een projectleider  mensen kan aansturen op inhoud. Bij het managen van een project is het goed als je begrijpt waar het over gaat. Dat kan met kennis van het onderwerp. Projectkeuzes maak je op basis van feiten en het is fijn als de projectmanager zicht heeft op de risico’s en mogelijkheden van diverse opties.

Logisch denken

Teamleden voelen zich bovendien begrepen met een manager die snapt waar ze mee bezig zijn. De ingenieurs in het team zijn vooral technisch-inhoudelijk bezig, maar hun manager heeft wel een gevoel waar het over gaat. Ingenieurs als projectmanagers worden vaak zeer gewaardeerd. Ze denken logisch. Het is niet voor niets dat ingenieurs ook vaak worden gevraagd voor IT-functies. Net als andere ingenieurs moeten IT’ers ook denken in ‘if, then’.

Mensenkennis

Tijdens een technische studie leer je logisch denken. Daarnaast zijn intermenselijke aspecten steeds belangrijker. Dat is mooi, maar je kunt dit ook leren on the job. Het is meestal eenvoudiger om een ingenieur mensenkennis bij te brengen dan een mensen-mens technische kennis. Als manager moet je empathie kunnen tonen en niet te rechtlijnig denken. Dat is voor sommige ingenieurs een uitdaging, maar ook een mooie kans voor persoonlijke ontwikkeling.

Ingenieurs als projectmanagers

Natuurlijk doorgroeien

Doorgroeien in een managementfunctie gebeurt vaak op een natuurlijke manier. Vanuit een technische achtergrond start je bijvoorbeeld in een technische functie, maar na een tijdje ga je een startende collega begeleiden. Je zet daarbij activiteiten om in een planning met prioriteiten. Feitelijk ben je dan al een project aan het managen. Het gebeurt geregeld dat ingenieurs op deze natuurlijke manier projectmanager worden.

Juiste vragen stellen

Zelf heb ik nooit veel interesse gehad in pure techniek. Anderen waren daar beter in. Na mijn studie werd ik al snel assistent-projectmanager . Door mijn technische achtergrond kan ik wel makkelijk met iedereen praten over techniek. Ik heb er gevoel bij en kan de juiste vragen stellen. Dat maakt mij een volwaardige gesprekspartner. Alleen al daarvoor had ik mijn technische opleiding niet willen missen.

‘Door mijn technische achtergrond kan ik makkelijk met iedereen praten over techniek. Ik heb er gevoel bij en kan de juiste vragen stellen.’

Als manager kon ik goed praten met een klant. Bij een nieuw apparaat waar ik nog niet helemaal in thuis was, kon ik de avond voor de afspraak enkele documenten doornemen waarin stond hoe het apparaat precies werkt. Door mijn technische achtergrond had ik snel kennis van het apparaat en de mogelijkheden. Daardoor kon ik de juiste vragen stellen en de klant voelde dat ik wist waar ik het over had. Als projectmanager met kennis van techniek weet je waar de problemen zitten en waar kansen liggen. Hierdoor kun je meer de diepte in met elkaar.

Volop kansen

Een junior projectmanager  heeft weinig tot geen ervaring met management en verantwoordelijkheden en mist soms nog specifieke kennis, maar heeft wel een technische basiskennis. Daarmee krijg je respect van anderen. In mijn werk als consultant zie ik veel vraag naar mensen die vanuit techniek denken. Vaak staan er meerdere functies open voor ingenieurs die goed zijn in regelen en coördineren. Als je als ingenieur verder wil, zijn er dus genoeg vacatures.

Ben jij een geboren manager? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Neem contact op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

PETRO WALTERS

CONSULTANT / CO-OWNER

 

startte zijn loopbaan als projectmanager in de baggerindustrie op diverse projecten in het Midden Oosten, gevolgd door projecten op de Noordzee. Daar kwam hij in aanraking met de offshore industrie. Een uitstap naar een industriële installateur gaf hem de ervaring van werken in Frankrijk en Spanje. Hij keerde daarna terug als projectmanager in de offshore industrie en maakte vervolgens de overstap naar lijnmanagement. Vanuit diverse managementrollen leidde en (re)organiseerde hij afdelingen en bedrijven in Nederland, maar ook in China, Kroatië, Slowakije, Tsjechië en Maleisië. ‘Van al deze ervaringen gaf het bouwen van afdelingen, vormen van teams en begeleiden van mensen in hun loopbaan de grootste voldoening. Met bijzonder veel plezier heb ik mensen zien groeien van pas afgestudeerd naar superspecialist, lijn- of projectmanager of zelfs directielid. De ervaring van het selecteren en begeleiden van mensen naar de juiste rol zet ik nu in voor onze klanten om techniek vacatures te vullen, samen met mijn compagnons bij KERN Engineers.’

Op zoek naar een baan in de technische sector?