Succesverhalen ~ Het verhaal van Rick

“KERN Engineers regelt een kijkje achter de schermen. Dat helpt!”

Rick is 26 en heeft via KERN Engineers zijn huidige baan gevonden bij een ingenieursbureau. Hier werkt hij nu ruim een jaar als junior design engineer. Rick wist vanaf het begin al goed wat hij zocht in een baan. Maar ook zonder sturing of begeleiding kan een detacheringsbureau je helpen om de juiste match te vinden tussen werkgever en werknemer. Rick vertelt in een interview hoe zijn zoekproces naar een baan ging via KERN.

“Had ik zelf bij dit bedrijf gesolliciteerd? Misschien, maar ik had deze rol waarschijnlijk nooit gevonden.”

KERN Engineers onderscheidt zich

Rick was net afgestudeerd in industrieel product ontwerpen toen hij op zoek ging naar een baan. Als starter ging hij langs bij een carrière beurs in Amsterdam; hier kwam hij KERN Engineers tegen. Rick verteld hierover: “Ik heb bij de carrièrebeurs ook andere detacheerders ontmoet. Ook detacheerders die zeggen: “He hier heb je een tasje met veel spullen, en we helpen je aan een baan”; dat trekt mij niet zo. Bij KERN Engineers doen ze dat niet.”

Al snel werd Rick gebeld en ingepland voor een intake gesprek. Dat was nauwelijks een sollicitatie te noemen. “Toen ik bij KERN Engineers mijn wensen voor een rol had uitgesproken was het gelijk van: “We zoeken precies iemand zoals jij voor deze functie en we laten je gelijk alles zien”. Alles ging super snel maar dat sprak mij wel aan.” verteld Rick. Goede arbeidsvoorwaarden, het gevoel dat er naar je wordt geluisterd en het soepele verloop, zorgde ervoor dat Rick voor KERN Engineers koos.

De goede insteek

Rick vertelt dat hij in eerste instantie altijd had verwacht dat hij bij een klein bedrijf terecht zou komen. Achteraf merkte hij pas dat werken in een groot bedrijf beter past bij zijn voorkeuren. Hij vertelt:

“Als je naar de kwaliteiten van een groot bedrijf kijkt is het logisch dat ik bij een groot bedrijf terecht ben gekomen. Ik ben namelijk zelf op zoek naar ontwikkeling, vooral als je als starter nog niet precies weet wat je doet. In een groter bedrijf spring je makkelijk naar een andere afdeling, waar een klein bedrijf juist meer taak gebonden is. Daarom was dit de goeie insteek”

Naast het belang om open te staan voor andere ideeën is het ook belangrijk om bij jezelf te blijven. Het is belangrijk om jezelf af te vragen welke aspecten jij belangrijk vindt in een baan. Voor Rick waren dit duurzaamheid en sterke bedrijfswaarden. KERN engineers heeft hier aandachtig naar geluisterd, en heeft dit goed laten terug komen in zijn huidige functie. Dit pakte goed uit voor Rick.

Wat betekent dit voor jou?

Toen we Rick vroegen of hij een tip kan geven aan andere werkzoekenden, vertelde hij dat hij het aanraad om een meeloopdag te vragen bij een potentiële werkgever. “Ik heb echt naar saaie vergadering zitten luisteren. Maar alleen al een kantoor binnenlopen en een kijkje achter de schermen krijgen geeft jou een goed beeld van wat een bedrijf voor staat.”

Kan jij je vinden in het verhaal van Rick, en heb jij ook wat extra hulp nodig om de juiste baan te vinden? Neem dan contact met ons op of solliciteer op een van onze vacatures. Wij luisteren graag naar wat jij zoekt tijdens een kennismakingsgesprek!