Vacature commercieel technisch adviseur

Is een commercieel technisch adviseur technisch bezig of in sales? Ga je met de handen uit de mouwen, werk je van achter je bureau of ben je altijd onderweg? Bij elke werkgever is deze baan natuurlijk anders maar overeenkomsten zijn er ook. Wil jij weten wat je kan verwachten als je solliciteert op de vacature commercieel technisch adviseur? Lees dan deze pagina.

senior engineer

Stap soepel over naar een rol met meer verantwoordelijkheden en een betere werk-/privébalans.

Logo kern engineers
Groei & uitdaging
Logo kern engineers
Loopbaanontwikkeling
Logo kern engineers
Levensfase ondersteuning

Wat is een commercieel technisch adviseur?

Een commercieel technisch adviseur is verantwoordelijk voor het werven en ondersteunen van klanten. Als de klant een technisch product of een dienst nodig heeft, verwacht deze daar begeleiding bij van een goed geïnformeerde adviseur. Het is dus belangrijk dat jij de vaktaal verstaat zodat jij meedenkt met klanten en collega’s. Linksom of rechtsom, de klant krijgt dankzij jouw vindingrijkheid en doorzettingsvermogen een passend advies. Geen vraag is te bont voor jou want jij hebt alle vertrouwen in jouw technische team.

Een belangrijke taak binnen deze rol is dat je de aanvraag van de klant technisch beoordeelt. Jij formuleert alle details nauwkeurig en helder in een opdrachtomschrijving. Hiervoor ga je niet alleen secuur te werk maar communiceer je ook uitvoerig met de klant en jouw team.
Jouw inzicht leidt niet alleen tot technische hoogstandjes. Jij stevent ook steevast af op een win-win situatie: Winstgevend voor zowel het bedrijf als de klant. Hoe complex de systemen ook zijn, jij ziet de voordelen voor jouw klant en het bedrijf direct. Je weet dit goed uit te leggen aan beide kanten. Je spreekt de taal van zowel de klant als het bedrijf.

Natuurlijk maak tijd vrij om met oude klanten in contact te blijven en potentieel nieuwe klanten te benaderen. Er is altijd wel informatie waarmee jij ze als adviseur blij maakt. Jouw sales overzicht laat precies zien wie je nodig eens moet bellen. Ook zie je daarop welk product je via een mailing of LinkedIn bericht wil publiceren. Deze en andere activiteiten helpen jou erbij om bedrijven te benaderen en het gesprek te beginnen over producten of diensten die jij aanbiedt.

Klinkt dit interessant?

vacature commercieel technisch adviseur
commercieel technisch adviseur
commercieel technisch adviseur

Wat doet een commercieel technisch adviseur?

Elk bedrijf geeft een eigen invulling aan deze commerciële rol in de techniek. Maar er zijn natuurlijk altijd overlappingen te vinden. Commercieel technische adviseurs bieden deskundige kennis en begeleiding in hun specifieke vakgebied. Verder bespreek jij aanvragen met klanten zodat jij een goed commercieel voorstel kan doen. Je doet dit vanuit jouw rol als begeleidend adviseur.

In het kort bevat een vacature commercieel technisch adviseur altijd wel de onderstaande taken:

  • Bestuderen van aanvragen van klanten;
  • Behandelen van complexe technische vraagstukken en strategisch advies;
  • Overleggen met engineers om tot een passend aanbod te komen;
  • Het bepalen van de kostprijs van gekozen oplossingen;
  • Het uitwerken van een gedetailleerd commercieel aanbod met daarin een omschrijving van de gekozen technische oplossingen;
  • Het onderhouden van contacten met klanten en belanghebbenden;
  • Voor, gedurende en na de uitvoering van een proces technisch – commerciële begeleiding en advies bieden;
  • Na afloop van een project evalueer je het geheel met de klant om verbeterpunten te vinden en vervolgprojecten in gang te zetten.

Als commercieel technisch adviseur heb je dus een baan waarin je veel met mensen werkt. Goede communicatieve vaardigheden zijn in deze functie dus essentieel. Daarnaast moet je een product écht verkopen. Hierbij komen commerciële vaardigheden goed van pas; je hebt een goed verkooppraatje en onderhoudt goede relaties met klanten. Daarnaast gebruik je je technische expertise en je probleemoplossend vermogen om de klant met elke vraag te helpen. Lees elke vacature commercieel technisch adviseur goed om te zien wat er van je verwacht wordt.

Waar kan ik werken als commercieel technisch adviseur?

Commercieel technische adviseurs kunnen werken in veel soorten bedrijven. Kijk eens tussen onze vacatures en ontdek wat voor soort bedrijven wij in de aanbieding hebben. Wil je alvast een idee krijgen waar je terecht kan? Lees dan verder.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze soorten bedrijven:

  • Technologiebedrijven: leveranciers van hardware, software en IT-oplossingen;
  • Productiebedrijven: fabrikanten van industriële machines en apparatuur;
  • Energiebedrijven: leveranciers van (duurzame) energie-oplossingen;
  • Bouw- en constructiebedrijven: bedrijven die bouwmaterialen en -systemen leveren;
  • Automotive bedrijven: leveranciers van auto-onderdelen en -systemen;
  • Telecommunicatie: bedrijven die communicatietechnologieën leveren;
  • Gezondheidszorg: leveranciers van medische apparatuur en technologie;

Als commercieel technisch adviseur kun je dus alle kanten op. Ben jij op zoek naar dé vacature commercieel technisch adviseur? Wij helpen jou graag om op de juiste plek te belanden. Samen een keer een kopje koffie doen en sparren over je carrière? Neem contact met ons op!

Werken in techniek

Wat verdient een commercieel technisch adviseur?

Er zijn verschillende factoren van invloed op het salaris van een commercieel technisch adviseur. Deze omvatten de specifieke eisen van de functie, bedrijfsgrootte, economische omstandigheden en de industrie waarin het bedrijf opereert. Bij zowel junior als senior technisch adviseurs is er variatie. Je kunt je verder ontwikkelen op professioneel gebied, leiderschapskwaliteiten demonsteren en natuurlijk goede resultaten leveren.

Voor een junior commercieel technisch adviseur die aan het begin van zijn of haar carrière staat, varieert het maandelijkse salaris tussen de €2.500 en €3.500. Dit niveau hangt af van factoren zoals de specifieke branche, locatie en het individuele bedrijf. Het salaris van junior adviseurs groeit naarmate ze ervaring opdoen en meer verantwoordelijkheden op zich nemen.

Aan de andere kant zijn er de senior commercieel technisch adviseurs met uitgebreide ervaring en diepgaande expertise. Voor deze ervaren professionals ligt het maandelijkse salarisniveau bijvoorbeeld tussen de €5.000 en €7.500. Senior adviseurs hebben een leidende rol bij complexe projecten en dragen meer verantwoordelijkheden voor het leveren van hoogwaardig advies aan klanten.

check bolletje
Junior 2.500 - 3.500
check bolletje
Senior 5.000 - 7.500
check bolletje
Groeipotentieel in salaris

Interesse gewekt? Neem contact op!

Wij begrijpen jouw behoefte aan groei en verandering en bieden directe toegang tot (senior) posities die dichter bij huis zijn en meer uitdaging bieden.

Robert Madlener

Consultant / Co-owner

 image